Današnji recept: Tikvice sa jogurtom i sirom

POTREBNI SASTOJCI:

  • 3 tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica maslaca
  • 100ml jogurta
  • Komad trapist sira
  • So
  • Začini: vlasac i peršun

PRIPREMANJE:

Tikvice isjeći na komade. U tavu usuti maslinovo ulje, staviti tikvice i protresati ih ili miješati drvenom rešetkastom kašikom. Okretati minut -dva, te poklopiti i smanjiti temperaturu. Pustiti ih da malo omekšaju pod sopstvenom parom, a zatim posoliti, dodati maslac i jogurt pa kad počne da se zgušnjava naribati trapist, te posuti vlascem i peršunovim listom.

Jelo je lagano, izuzetno prijatnog ukusa, a vlasac i peršun su u kompatibilnom odnosu. Meso takoreći i ne treba, a može se poslužiti uz pileći file kratko pečen.

Prijatno i uživajte!