Panonika – Zdravo srce Tuzle

Privatna ordinacija Porodične medicine i nutricionizma SALUS postoji od 1999. godine i pruža usluge porodične medicine i medicine rada. U posljednjih pet godina uspješno se bavi i pružanjem usluga dijetoterapije-liječenja hranom, kao prva ordinacija specijalizirana za ovaj tip usluga na područiju TK. Dr. Almir Azabagić, vlasnik i odgovorni ljekar ordinacije SALUS, je prvi ljekar, specijalista nutricionizma u Bosni i Hercegovini.

U svrhu što bolje pomoći pacijentima i svim ljudima koje muči neki nutricionistički problem u ordinaciji SALUS smo pokrenuli i web portal HZS www.hranisezdravo.ba, kao i FB profil Ordinacija SALUS, gdje čitaocima pružamo mnoštvo korisnih savijeta za očuvanje zdravlja i pravilnu ishranu.

Kako bi još bolje ostvarili tu misiju, u suradnji sa Panonikom smo  razvili projekat Panonika – Zdravo srce Tuzle. Ovim projektom kroz portal Hrani se zdravo želi potaknuti naše čitaoce, prvenstveno sa područija Tuzle i TK, da se aktiviraju i šetaju.

Na portalu HSZ našim čitaocima će biti na raspolaganju  3 mapirane staze koje se nalaze na kompleksu Panonskih jezera. Za svaku od staza će se uz upisivanje osnovnih parametara: težina, vrijeme prelaska, pol, moći izračunati egzaktna kalorijska potrošnja.

Ovim projektom želimo pomoći velikom broju čitalaca koji nemaju vremena ili ne znaju kako vježbati, jer uz sve dodatne načine za vježbanje šetnja je i dalje neprevaziđena i najzdravija tjelesna aktivnost.

 

IDI NA KALKULATOR